Labels

Wednesday, September 23, 2015

Σάλτσα του φθινοπώρου από ντομάτα Ρόμα



Κάθε εποχή και τις ομορφιές της. Και το φθινόπωρο τα κυδώνια του, τα ρετσέλια του, τα χρυσάνθεμά, τα χρυσά του ηλιοβασιλέματα και τις σάλτσες του.

Υπάρχουν πολλοί τρόποι να φτιάξουμε και να αποθηκεύσουμε σάλτσα ντομάτας για όλη τη χρονιά. Εγώ προτιμώ να τη διατηρώ σε γυάλινα βάζα. 


Βήματα:

1. Πολτοποιούμε το γνωστό ντοματάκι ρόμα στο μούλτι.

2. Το βάζουμε σε μεγάλη κατσαρόλα να βράσει.

3. Προσθέτουε λίγο αλάτι και λίγο λάδι, που βοηθούν στη συντήρηση, -και όχι όσο θα βάζαμε κανονικά ανάλογα με την ποσότητα. 

4. Αν έχουμε φρέσκο βασιλικό ή δυόσμο, τα ψιλοκόβουμε και τα ρίχνουμε στον ντοματοπολτό που βράζει.

5. Αφού πάρει μερικές βράσεις -και ενώ ακόμα βράζει-, αδειάζουμε τη σάλτσα με μια κουτάλα μέσα στο γυάλινο βάζο.

6. Τα βάζα αφού τα πλύνουμε και τα σκουπίσουμε, τα βάζουμε για λίγο στον φούρνο μικροκυμάτων ή σοτν κανονικό μας φούρνο για να αποστειρωθούν.

7. Μόλις γεμίσουμε ένα βάζο και αφού αφήσουμε μισό δάχτυλο από το χείλος του, το κλείνουμε με το καπάκι και το γυρνάμε αμέσως ανάποδα.

8. Αφήνουμε μια νύχτα τα βάζα μας αναποδογυρισμένα ώστε να φύγει όσος αέρας έχει εισχωρήσει.

9. Καλό είναι, αν έχουμε τα βάζα μας χρόνια, να βάζουμε καινούργια καπάκια που τα σφραγίζουν τέλεια.

Καλή επιτυχία!


No comments:

Post a Comment

Σχόλια