Labels

Sunday, July 12, 2015

Ὁ Πατριὰρχης τοῦ γὲνους στὸν τὰφο τοῦ Ὁσὶου Παϊσὶου


souroti-esperinos-13

ROMFEA.GR | Τον τάφο του Οσίου Παϊσίου του Αγιορείτου προσκύνησε πριν από λίγα λεπτά ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος, ο οποίος βρίσκεται στην Ιερά Μονή Αγίου Θεολόγου στη Σουρωτή.
Ο Προκαθήμενος της Ορθοδοξίας την στιγμή που προσκύνησε τον Άγιο Γέροντα Παΐσιο ήταν φανερά συγκινημένος που τον αξίωσε ο Θεός να εορτάσει τον πρώτο επίσημο εορτασμό του.
»Ο Άγιος Παΐσιος είναι κοντά μας», τόνισε χαρακτηριστικά ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος.
Με ιδιαίτερη λαμπρότητα τελέστηκε ο πατριαρχικός εσπερινός επί της της μνήμης του Οσίου Παισίου του Αγιορείτου στο Ιερό Ησυχαστήριο του Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου στην Σουρωτή Θεσσαλονίκης.
Ο Παναγιώτατος Οικουμενικός Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος στο θείο λόγο του τόνισε ότι είναι μεγάλη η χαρά και η τιμή του Πατριάρχη να τελεί μαζί σας τον πρώτο Εσπερινό της μνήμης του Οσίου Παισίου, του μεγάλου αυτού Αγίου που ανέδειξε ο Θεός κατά τους δυσκόλους για την Ελλάδα καιρούς, ο οποίος ως άλλος ήλιος ανέτειλε από την Καππαδοκία και από το περιβόλι της Παναγίας, και φωτίζει τα σκοτάδια της ανησυχίας, της αβεβαιότητας και της ανασφάλειας που μας τυλίγουν καθημερινά.
Μας λέγει ο Άγιος είμαι μαζί σας, είμαι κοντά σας, ο Θεός είναι μαζί σας και δεν θα σας αφήσει να δοκιμαστείτε περισσότερο απ’ όσο αντέχετε.
Την ευγνωμοσύνη της καρδίας του εξέφρασε απευθυνόμενος στον Οικουμενικό Πατριάρχη ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κασσανδρείας κ. Νικόδημος για την παρουσία του Πατριάρχη του Γένους στις λατρευτικές εκδηλώσεις μνήμης του Οσίου Παισίου του Αγιορείτου αλλά και για την μεγάλη απόφαση της Αγιοκατάξης του στο Αγιολόγιο, ευχαριστώντας ακόμη για την παρουσία του και τον εκπρόσωπο του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος και της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδας Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου κ. Ιερόθεο και τους Αγίους Αρχιερείς για τη συμμετοχή και το πλήθος των ευσεβών πιστών που ξεπερνούν τις δεκαπέντε χιλιάδες για να τιμήσουν τον Όσιο που στήριξε σε ολόκληρη τη ζωή του τους πονεμένους και δοκιμασμένους.
Μετά τον Εσπερινό ο Παναγιώτατος Οικουμενικός Πατριάρχης προσκύνησε τον τάφο του Οσίου που βρίσκεται στο Ιερό Ησυχαστήριο.
(Πηγὴ:Romfea.GR)

No comments:

Post a Comment

Σχόλια