Labels

Tuesday, March 31, 2015

Tο απόλυτο σοκολατάκι!


Αυτά τα σπιτικά σοκολατάκια γίνονται εύκολα, γίνονται γρήγορα, γίνονται τέλεια! Αν έχετε μεγάλη οικογένεια ή πολλούς φίλους, ακολουθήστε την παρακάτω δοσολογία. Αν θέλετε να τα φάτε μόνοι σας, ε, κάν' τε τη μισή -τουλάχιστον...

Υλικά:
1/2 κ. σαν φυστίκ
1/2 κ. κουβερτούρα
1 κ.σ σπορέλαιο 
(αυτό μου το πρότεινε η φίλη μου η Αναστασία από την Χαλκίδα, να τη βάζουμε στο μείγμα για να έχει γυαλάδα. Δεν το έχω δοκιμάσει, αλλά θα το δοκιμάσω)
Ξύσμα από πορτοκάλι 
(αυτό μου το πρότεινε ο φίλος μου ο Χρήστος. Το δοκιμάζουμε κι αυτό!)

Εκτέλεση:

1. Καθαίζουμε τα σαν φυστίκ.
Αν έχουμε στη γειτονιά μας καλό Ξηροκαρπάδικο, το προτιμάμε και από κει αγοράζουμε φρεσκοψημένο το σαν φυστικ και τις μεγάλες πλάκες κουβερτούρας ΙΟΝ. Τα υλικά θα είναι και φτηνότερα και φρεσκότερα.
Καθαρίζουμε τα σαν φυστίκ, -αν έχουμε και παρέα και πιάσουμε το λακιρντί είναι το τελειο, αλλιώς με λίγη καλή μουσική ούτε που παίρνουμε είδηση για πότε τελειώνουμε. (Καλό είναι να μην έχουμε βαμμένα τα νύχια μας, -εφόσον είμαστε κυρίες).

2. Σε μπεν μαρί -ή άλλως: βάζουμε να νερό να βράσει σε μια μεγάλη κατσαρόλα και μέσα της, από πάνω της, βάζουμε μια μικρότερη, φροντίζοντας ο πάτος της ν' ακουμπά στο βρασμένο νερό της μεγάλης-, τοποθετούμε τις πλάκες της κουβερτούρας.

3. Η κουβερτούρα λιώνει γρήγορα και τη βοηθάμε και μ' ένα μεγάλο κουτάλι.

4. Μόλις η κουβερτούρα λιώσει, χαμηλώνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε το καθαρισμένο -εννοείται ψημένο και αλατισμένο, όπως το αγοράσαμε- σαν φιστίκ. Ανακατεύουμε καλά το μείγμα.

5. Τοποθετούμε μια λαδόκιλλα -όχι αλουμινούχαρτο, γιατί κολλάει-, σ' ένα ταψί που να χωράει στο ψυγείο μας.

6. Με το κουτάλι μας, παίρνουμε μία μία κουταλιά από το μείγμα μας και το αδειάζουμε στη λαδόκολλα.

7. Τα αφήνουμε λίγα λεπτα έξω, -να μην τα βάλουμε πολύ ζεστά στο ψυγείο-, και μετά τα βάζουμε. Κρυωνουν πολύ γρήγορα και τρώγονται αντιστοίχως!

Σημειώσεις:
α. Συστήνονται για δεκατιανό ή απογευματινό. Καλύτερο όχι το βράδυ γιατί ενδέχεται να σας φέρουν αϋπνία.
β. Μην φοβηθείτε το αλατισμένο σαν φυστίκ και κάνετε το λάθος να πάρετε ωμό άψητο, εκτός κι αν τίθεται θέμα διατροφικής αρχής. Το παιχνίδι που κάνει το αλάτι με το υπόγλυκο σαν φυστίκ και την πικρή κουβερτούρα, δίνει μια μοναδική γεύση!

Καλή επιτυχία!



No comments:

Post a Comment

Σχόλια