Labels

Saturday, August 6, 2011

Μουσικές αντιχήσεις από το έργο του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη





Φωνή αύρας λεπτής, Μουσικές αντιχήσεις από το έργο του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη
( 08/08/2011 )

Η γραφή του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη, 100 χρόνια από την εκδημία του, συνεχίζει να γοητεύει και να εμπνέει. Τα διηγήματά του αντηχούν από μουσικές και τραγούδια, καθώς και από περιγραφές που σχετίζονται με την παραδοσιακή μουσική.

Το μουσικό σχήμα «Εν Χορδαίς» τη Δευτέρα 8 Αυγούστου στο θεατράκι Μωχάμετ Αλι στις 21.00 το βράδυ μας ταξιδεύει στον μουσικό κόσμο του Παπαδιαμάντη, μέσα από τραγούδια και μουσικές που απορρέουν από το συγγραφικό του έργο, καθώς και νέες συνθέσεις μελών του σχήματος που εμπνέονται από αυτό. Μικρές νησίδες λόγου με αποσπάσματα κειμένων του διανθίζουν το πρόγραμμα της συναυλίας δημιουργώντας ένα κλίμα μυσταγωγίας που προσιδιάζει το ήθος και το ύφος του Σκιαθίτη συγγραφέα.

Το «Εν Χορδαίς» έχει περιοδεύσει σε πολλές χώρες του κόσμου και έχει εμφανισθεί σε σημαντικά φεστιβάλ και επιφανείς συναυλιακούς χώρους όπως η Βιβλιοθήκη της Αλεξάνδρειας, το Metropolitan Museum of Art (Νέα Υόρκη), το Institut du Monde Arabe και το Theatre de la Ville (Παρίσι), το Palais de Bojar (Βρυξέλλες), Carl-Orff - Saal Gasteig (Μόναχο), Άγιος Μάρκος (Βενετία), Parcel Room -South Bank (Λονδίνο), Tower Hall Concert Hall (Χονγκ Κονγκ), το Melbourne Recital Center (Μελβούρνη) και άλλους πολλούς. Το 2008 τιμήθηκε με το βραβείο της Γαλλικής Ραδιοφωνίας "Prix France Musique des Musiques du Monde", βραβείο που συνοδεύτηκει από την ηχογράφηση του δίσκου "Musique d' Asie Minor et de Constantinople" για λογαριασμό της γαλλικής δισκογραφικής εταιρείας Ocorá με παγκόσμια διανομή από την Harmonia Mundi.


Αναγνώσεις κειμένων: Βασιλική Νευροκοπλή

No comments:

Post a Comment

Σχόλια