Labels

Monday, November 23, 2009

To Παραμύθι της Μουσικής -βιβλίο και cd- παρουσιάζονται στο ίδρυμα Θεοχαράκη, 27728 Νοεμβρίου 2009


 
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΝΕΥΡΟΚΟΠΛΗ

ΤΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ ΤΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ
25-29 Νοεμβρίου 2009

Το Ίδρυμα Εικαστικών Τεχνών & Μουσικής Β. & Μ. ΘΕΟΧΑΡΑΚΗ παρουσιάζει το βιβλίο ΤΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ ΤΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ, που κυκλοφορεί από τον Εκδοτικό Οργανισμό Λιβάνη, καθώς και το ομώνυμο cd που κυκλοφορεί από τον πολιτιστικό οργανισμό Εν Χορδαίς.
Πρόκειται για ένα παραμύθι για την ομορφιά που εκφράζει η μουσική κάθε πολιτισμού και για τη δύναμή της να συμφιλιώσει τον κόσμο.
Ο συγκεκριμένος εκπαιδευτικός κύκλος περιλαμβάνει αφήγηση παραμυθιού με μουσική βασισμένη στο ομώνυμο βιβλίο της Βασιλικής Νευροκοπλή.

Η συγγραφέας θα αφηγηθεί το παραμύθι της, συνοδευόμενη, από την παράλληλη προβολή των εικόνων του βιβλίου του Νικόλα Ανδρικόπουλου, καθώς και από τις μουσικές συνθέσεις του Κυριάκου Καλαϊτζίδη, ο οποίος κάποια από τα μουσικά θέματα που συνέθεσε ειδικά για το παραμύθι θα τα παίξει στο ούτι, ενώ κάποια άλλα που εκτελούν το μουσικό συγκρότημα "Εν Χορδαίς" και μεγάλοι σολίστες - δεξιοτέχνες της Μεσογείου  θα ακουστούν από το ομότιτλο cd.
Η δραστηριότητα απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 8-12 χρονών

Μια φορά κι έναν καιρό, στη Μαρώνεια της Θράκης γεννήθηκε η Θεοδώρα, ένα κορίτσι διαφορετικό από τα άλλα. Η διαφορετικότητά της ξεκινά από το γεγονός ότι είναι τυφλή. Αυτό όμως την κάνει να αντιλαμβάνεται και να αισθάνεται τον κόσμο με τρόπο μοναδικό, μέσα από τις άλλες αισθήσεις της και κυρίως μέσα από την ακοή. Έτσι αποκτά ιδιαίτερη σχέση με τους ήχους και τη σιωπή. Η σχέση της με τους ήχους την οδηγεί στην αγάπη για τη μουσική. Η σχέση της με τη σιωπή, με τον καιρό, την κάνει σοφή. Η φήμη της απλώνεται σε όλη την Ανατολή. Κάποτε έρχεται η ώρα να παντρευτεί. Μα η Θεοδώρα μόνο μουσικό μπορεί να πάρει. Κι αρχίζουν να καταφτάνουν μουσικοί από όλα τα μέρη του κόσμου. Η απόφαση είναι δύσκολη. Έχει μόνο τρεις μέρες και τρεις νύχτες να αποφασίσει…

Η Βασιλική Νευροκοπλή γεννήθηκε το 1968 στη Θεσσαλονίκη. Αποφοίτησε από το Παιδαγωγικό Τμήμα Δασκάλων του ΑΠΘ, το Τμήμα Θεάτρου της ΑΣΚΤ του ΑΠΘ (υποκριτική-σκηνογραφία) και από τη μουσική σχολή παραδοσιακής και βυζαντινής μουσικής «Εν Χορδαίς» (θεωρία ανατολικής μουσικής και τραγούδι).
Το 2007 κυκλοφόρησε το παραμύθι Αν τ’ Αγαπάς Ξανάρχονται, από τις εκδόσεις Λιβάνη. (Βραβείο 2008 από τον Κύκλο του Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου, ως βιβλίο προσχολικής και πρωτοσχολικής ηλικίας, και Βραβείο 2008 Παιδικού Εικονογραφημένου Βιβλίου από το περιοδικό Διαβάζω.)


INFO
Ωράριο Παραστάσεων:

Παρασκευή 27 Νοεμβρίου 2009 για σχολεία (10:00 και 11:30)

Και Σάββατο 28  Νοεμβρίου 2009 για ιδιώτες (16:00)

Διάρκεια προγράμματος: 60 λεπτά

Τιμές εισιτηρίων: 5 € για σχολεία, 12 € για ιδιώτες

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο Αμφιθέατρο του Ιδρύματος Θεοχαράκη.
Ίδρυμα Εικαστικών Τεχνών και Μουσικής Β. & Μ. Θεοχαράκη
Βασιλίσσης Σοφίας 9 & Μέρλιν 1, 106 71, Αθήνα
T: 210-3611206,   F: 210-3611349

Ωράριο λειτουργίας Ιδρύματος:
Δευτέρα, Τετάρτη, Σάββατο, Κυριακή: 10:00-18:00
Πέμπτη, Παρασκευή: 10:00-22:00
Τρίτη: κλειστά

Με εκτίμηση,

Εκδοτικός Οργανισμός Λιβάνη

1 comment:

  1. Ατέλειωτο σαν την ίδια τη μουσική το παραμύθι του "Παραμυθιού"

    ReplyDelete

Σχόλια